Mar23Sep18:30Povestim cu Vin - curs de incepatori editia VIIA46 VenueTipAtelier,BăuturăOrasBucureşti
Ora
Marti, 23 septembrie 2025 18:30
Detalii Eveniment
Curs pentru incepatori in 9 sedinte Ce vom face la fiecare intalnire? CURS 1 – Introducere – Sa ne cunoastem (23 sept) * Asteptarile fiecaruia referitor la cursul care incepe
Detalii Eveniment
Curs pentru incepatori in 9 sedinte
Ce vom face la fiecare intalnire?
CURS 1 – Introducere – Sa ne cunoastem (23 sept)
* Asteptarile fiecaruia referitor la cursul care incepe
* Detalii organizatorice
* Clasificari si limbaj specific
* Ce este vinul?
* De cate feluri este vinul?
* Limbajul specific: deslusirea notiunilor: taninuri, aciditate, baric, defect de dop, corpolenta, monocepaj, cupaj, verticala, orizontala etc.
* Instrumentar: Tipuri de pahare, tirbusoane, dopuri, decantoare
* Temperaturi de servire, pastrare
* Defectele vinului
* Cum cumparam vinul la raft/ in meniul unui restaurant
* Principiile unei asocieri culinare de succes
CURS 2 – Vinuri Albe – soiuri romanesti (30 sept)
Descriere Soiuri + Degustare Vin
Cum facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
* Cramposie Selectionata
* Feteasca alba
* Feteasca regala
* Francusa
* Zghihara de Husi
* Grasa de Cotnari
* Plavaie
* Sarba
* Mustoasa de Maderat
CURS 3 – Vinuri Albe – soiuri international (7 oct)
Descriere Soiuri + Degustare Vin
Cum facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
* Sauvignon Blanc
* Chardonnay
* Aligote
* Verdejo
* Pinot Grigio
* Riesling
* Gewurztraminer
CURS 4 – Vinuri Rose romanesti si internationale: Descriere Soiuri + Degustare Vin (14 oct)
Cum se fac vinurile rose? Invatam sa facem o apreciere vizuala/ olfactiva/ gustativa like a pro
* Rose-uri din soiuri romanesti si internationale (cupaje si monocepaje)
Pauza 2 saptamani
CURS 5 -Vinuri Rosii – soiuri romanesti (4 noiembrie)
Povesti despre soiurile cele mai cunoscute si analiza lor senzoriala.
* Negru de Dragasani
* Novac
* Cadarca
* Feteasca Neagra
* Babeasca Neagra
CURS 6 -Vinuri Rosii – soiuri international (11 noiembrie)
Povesti despre soiurile cele mai cunoscute si analiza lor senzoriala.
* Cabernet Sauvignon
* Merlot
* Syrah
* Cabernet Franc
* Pinot Noir
* Malbec
* Primitivo di Manduria
* Tempranillo
* Grenache
* Mourvedre
CURS 7 – Vinuri Spumante (18 noiembrie)
Metode de vinificatie: metoda charmat sau traditionala, soiuri, tari de provenienta…. bule bule dar invatam sa le diferentiem…
* Champagne
* Cremant (Alsace, Limoux, Bourgogne)
* Cava
* Franciacorta
* Prosecco
* Vin spumant romanesc
* Lambrusco
CURS 8 – Vinul dulce/ desert (25 noiembrie)
· Metode de vinificatie/ Exemple in lume/ Asocieri culinare
· Degustare: Icewine, vinuri de desert romanesti
CURS 9 – Examen final – proba scrisa si analiza blind a doua vinuri (2 dec)
Ne vom vedea martea (ca sa demontam mitul celor 3 ceasuri rele) de la 18:30 la A46 (Aleea Alexandru 46, langa statuia Aviatorilor)
Fiecare intalnire dureaza 2,5 – 3 ore aproximativ
Costul: 3000 ron si include: suportul de curs,probele de vin in degustare, diploma la final de curs.
Trimite un mail la mirela.mateescu@vinoriunde.ro si asigura-ti un loc.
Cheers 🥂🥂🥂
https://www.facebook.com/events/1309508370754842/
Locaţie
A46 Venue
Hartă
A46 Venue