Hearth / Casa KERIM
iulie
20/06/2025 20:00
📜 În cultura iraniană, poezia nu este doar o formă de artă — este un mod de a trăi, a simți și a înțelege lumea. De la sărbători și tradiții
📜 În cultura iraniană, poezia nu este doar o formă de artă — este un mod de a trăi, a simți și a înțelege lumea. De la sărbători și tradiții la conversațiile de zi cu zi, versurile poeților clasici precum Hafiz și Rumi sunt adânc înrădăcinate în sufletul colectiv al poporului persan.
✨ Persian Dreams – o seară de poezie, muzică sufletească și spiritualitate orientală
Vă invităm într-o călătorie artistică în universul liric al sufletului persan, la Casa Kerim, în București.
📖 Poezia profundă a lui Hafiz și Mowlana (Rumi) va fi adusă la viață prin vocea caldă a Sarei Esterabadeyan – în limbile persană și română.
🎶 Muzica live interpretată la Tanbur de talentatul artist Elian va însoți dansul Derviș rotitor al echilibrului divin, oferind o experiență autentică și emoționantă.
După reprezentație, vă invităm la o discuție deschisă despre poezia persană, simboluri și conexiunile dintre cultura iraniană și sufletul universal.
afiș:Bianca Olimpia
📍 Locație: Casa Kerim, Str. Parfumului 19, București
📅 Data: 20 iunie
🕖 Ora: 20.00
🎟 Acces pe bazã de donatii cu o rezervare prealabila la rezervarihearth@gmail.com sau
0724 293 708.
💰donație recomandată: 75 ron
Despre noi: Iranian Romanian Network este platforma unde două culturi vibrante se întâlnesc. Suntem dedicați creării de legaturi autentice între iranieni și români prin evenimente culturale, experiențe de călătorie unice și inițiative educaționale. Misiunea noastră este să sărbătorim bogatul patrimoniu al ambelor națiuni, să încurajăm dialogul și să creăm un spațiu pentru colaborare și înțelegere reciprocă. Împreună, construim poduri care conectează tradiția cu inovația și oamenii cu posibilitățile.
https://www.facebook.com/events/1222989395565490/
Arată mai mult
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
16/05/2025 20:00
poezie la rece de/cu răzvan omotă 16 mai / 20:00 București Hearth / Casa Kerim str. Parfumului nr. 19 poezie la rece — un performance sau o instalație performativă care își
poezie la rece
de/cu răzvan omotă
16 mai / 20:00
București
Hearth / Casa Kerim
str. Parfumului nr. 19
poezie la rece — un performance sau o instalație performativă care își propune să aducă poezia în spații independente și… reci (de cele mai multe ori).
acest spectacol e despre vulnerabilitate, despre puterea de a te deschide, despre curajul de a vorbi sincer — despre ce gândești, cum privești lumea, despre excese, relații trecute sau prezente, reale sau imaginare — toate condimentate cu un strop de auto-ironie (că, dacă n-am râde, ce sens ar mai avea?).
în haosul prezentului, poezia a ajuns, cred, la cel mai înalt nivel de relevanță. poezia poate fi salvare — îți spun, am testat. poți să o ții la rece, la cald, în suflet… depinde cum e la tine.
dacă vrei să asculți și să citești poezie, îmbracă-te bine și hai.
acces pe bază de donații cu o rezervare prealabilă la rezervărihearth@gmail.com sau 0724293708.
Răzvan Omotă (n. 1995, Rășinari, Sibiu) este actor, performer, autor de texte de teatru, poet. A câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop – Gala Tânărului Actor în 2023, organizată de UNITER, a colaborat și colaborează cu Teatre de Stat (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Dramaturgilor Români sau Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu) și independente (Teatrul Apropo, Centrul Educațional de Teatru Replika). Finalist în cadrul Campionatului Național de SpokenWords de la Sibiu 2024. A susținut mai multe lecturi sau poetry performance-uri la Strada fără nume în Timișoara, Comuna 30, Zilele Poeziei Contemporane de la Cărturești, Swords în Control Club București, Cenaclul Matca, la Transylvania International Spoken Word Festival (2023 și 2024) în Cluj-Napoca, la Covor-Plante-Poezie în București, Zilele Timișoarei 2024, Taifas Festival sau în cel mai nou performance colectiv text&dans.
ENG
poezie la rece is a performance — or a performative installation — that aims to bring poetry into independent and… cold spaces (most of the time).
this show is about vulnerability, the power to open up, the courage to speak honestly — about what you think, how you see the world, about excess, past or present relationships, real or imagined — all sprinkled with a touch of self-irony (because if we don’t laugh… what’s the point?).
in the chaos of the present, I believe poetry has reached its highest level of relevance. poetry can be salvation — trust me, I’ve tried it.
you can keep it on ice, keep it warm, keep it in your soul… depends on how it feels for you.
if you want to listen to and read poetry, bundle up and come through.
Răzvan Omotă (b. 1995, Rășinari, Sibiu) is an actor, performer, playwright, and poet. He received the Best Actor Award at the Hop Gala – Young Actor’s Gala in 2023, organized by UNITER. He has collaborated with both state theatres (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, The Jewish State Theatre, Teatrul Dramaturgilor Români, and Gong Theatre for Children and Youth in Sibiu) and independent stages (Apropo Theatre, Replika Educational Theatre Center).
Finalist in the 2024 National SpokenWords Championship in Sibiu. He has performed readings and poetry performances at Strada fără nume in Timișoara, Comuna 30, Zilele Poeziei Contemporane at Cărturești, Swords at Control Club Bucharest, Cenaclul Matca, Transylvania International Spoken Word Festival (2023 & 2024) in Cluj-Napoca, Covor-Plante-Poezie in Bucharest, Zilele Timișoarei 2024, Taifas Festival, and most recently, in the collective text & dance performance.
https://www.facebook.com/events/1628367054486285/
Arată mai mult
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
24/04/2025 19:00
Din Parfumerie{ Dramaturgie ajunge la textul invitat cu numarul 33: Femeia la 1000°C ,,Dragostea se măsoară în grade, nu în minute’’ dramatizare de Edith Negulici după romanul lui Hallgrímur
Din Parfumerie{ Dramaturgie ajunge la textul invitat cu numarul 33:
Femeia la 1000°C
,,Dragostea se măsoară în grade, nu în minute’’
dramatizare de Edith Negulici după romanul lui Hallgrímur Helgason
Traducerea: Ioana Miruna Voiculescu
Spectacol lectură cu Natalie Ester
Regia: Alina Hiristea Aldulescu
Herra Björnsson este o regină pe domeniul ei! Este imobilizată de vârstă și de boală într-un garaj din Reykjavik, Islanda, dar la venerabila vârstă de 80 de ani mentalitatea ei rămâne cea a unei învingătoare. Ce a învins? Viața însăși care i-a rezervat surprize dintre cele mai dure și întorsături de situație, dar regina Herra a învins.
„Herra supraviețuiește și își spune povestea așa cum o vede ea. Și ce poveste! – una care merită să fie citită pentru a înțelege și mai bine complexitatea celui de-al Doilea Război Mondial și pentru a te bucura de inteligența unei femei pe care nu ți-o vei putea șterge din minte.“ (Washington Post)
Aflată în compania iubitelor sale țigări și a unui laptop de pe care îi place să își lanseze în lumea de afară săgețile încărcate de umor și lipsite de orice inhibiție, Herra a hotărât să moară. Și așa cum a făcut toată viața, ea însăși pune la punct toate detaliile.
Dar înainte de marele final, ne oferă povestea vieții ei: Herra a fost mereu diferită, rebelă față de femeile din generația ei. A experimentat războiul de pe linia de front, dar a rămas o luptătoare și își duce viața așa cum vrea: după propriile reguli, explorându-și sexualitatea, călătorind în jurul lumii, luând decizii greșite, intrând în relații toxice, devenind o mamă denaturată. Herra e definiția perfectă a expresiei franțuzești „je m’en fiche”.
Personaj central memorabil și rarisim, ea își prezintă trupul decrepit, dar nu uită că este femeie și vorbește deschis despre relații, preferințe și chiar nevoi sexuale. „Nu neg că mi-ar fi plăcut să am bani și să-mi pot cumpăra un neamț tânăr exclusiv pentru plăcerea mea, să-l pun să stea aici lângă mine, pe jumătate dezbrăcat la lumina unei lumânări, și să-mi recite din Schiller (…), dar, după câte se pare, în țara noastră au interzis prostituția(…). Nu mai am decât câteva săptămâni de trăit, două cartușe de Pall Mall, un laptop și o grenadă de mână, dar nu m-am simțit niciodată mai bine.”
„Femeia la 1000°C nu este o carte pentru cei fără sânge în vene.“ (Washington Independent Review Of Books)
„Un roman ca un atac militar.“ (The Guardian)
––––––––––––––––––-
❗️DIN PARFUMERIE{DRAMATURGIE are ca scop promovarea dramaturgiei contemporane și a creatorilor de teatru români (și nu numai) indiferent de limba în care scriu sau pe care o vorbesc. Textele de teatru nu pot exista fără a fi montate, iar pentru ca ele să ajungă la regizori, secretari literari, actori, directori e nevoie ca ele să fie măcar auzite.
Astfel, textele unor dramaturgi la început de drum (și nu numai) vor deveni spectacole lectură urmate de un dialog între echipa de creație și public, fiecare împărtășind din sentimentele, emoțiile sau nedumeririle pe care le-au încercat prin întâlnirea cu textul.
Sperăm, ca acest dialog, să-i ajute pe creatori să înțeleagă mai bine atât ce își dorește publicul cât și dacă e necesar și cum ar putea să-și îmbogățească creația.
Accentul este pus pe ÎNTÂLNIREA textului/dramaturgului cu echipa de creație dar și (mai ales) cu publicul, la finalul fiecărei reprezentații existând o sesiune de întrebări și răspunsuri.
*INTRARE cu o rezervare obligatorie în prealabil în limita locurilor disponibile.
💰 donație recomandată și suport artiști: 60 ron*
💌 rezervări la: asociatiahearth@gmail.com sau 0724293708
🏡 Programul se desfășoară în Casa scriitoarei și jurnalistei Silvia Kerim și a regizorului Mircea Veroiu, un spațiu intim și inedit pentru evenimentele artistice desfășurate aici.
https://www.facebook.com/events/680570117679762/
Arată mai mult
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
20/06/2025 20:00
📜 În cultura iraniană, poezia nu este doar o formă de artă — este un mod de a trăi, a simți și a înțelege lumea. De la sărbători și tradiții
📜 În cultura iraniană, poezia nu este doar o formă de artă — este un mod de a trăi, a simți și a înțelege lumea. De la sărbători și tradiții la conversațiile de zi cu zi, versurile poeților clasici precum Hafiz și Rumi sunt adânc înrădăcinate în sufletul colectiv al poporului persan.
✨ Persian Dreams – o seară de poezie, muzică sufletească și spiritualitate orientală
Vă invităm într-o călătorie artistică în universul liric al sufletului persan, la Casa Kerim, în București.
📖 Poezia profundă a lui Hafiz și Mowlana (Rumi) va fi adusă la viață prin vocea caldă a Sarei Esterabadeyan – în limbile persană și română.
🎶 Muzica live interpretată la Tanbur de talentatul artist Elian va însoți dansul Derviș rotitor al echilibrului divin, oferind o experiență autentică și emoționantă.
După reprezentație, vă invităm la o discuție deschisă despre poezia persană, simboluri și conexiunile dintre cultura iraniană și sufletul universal.
afiș:Bianca Olimpia
📍 Locație: Casa Kerim, Str. Parfumului 19, București
📅 Data: 20 iunie
🕖 Ora: 20.00
🎟 Acces pe bazã de donatii cu o rezervare prealabila la rezervarihearth@gmail.com sau
0724 293 708.
💰donație recomandată: 75 ron
Despre noi: Iranian Romanian Network este platforma unde două culturi vibrante se întâlnesc. Suntem dedicați creării de legaturi autentice între iranieni și români prin evenimente culturale, experiențe de călătorie unice și inițiative educaționale. Misiunea noastră este să sărbătorim bogatul patrimoniu al ambelor națiuni, să încurajăm dialogul și să creăm un spațiu pentru colaborare și înțelegere reciprocă. Împreună, construim poduri care conectează tradiția cu inovația și oamenii cu posibilitățile.
https://www.facebook.com/events/1222989395565490/
Arată mai mult
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
16/05/2025 20:00
poezie la rece de/cu răzvan omotă 16 mai / 20:00 București Hearth / Casa Kerim str. Parfumului nr. 19 poezie la rece — un performance sau o instalație performativă care își
poezie la rece
de/cu răzvan omotă
16 mai / 20:00
București
Hearth / Casa Kerim
str. Parfumului nr. 19
poezie la rece — un performance sau o instalație performativă care își propune să aducă poezia în spații independente și… reci (de cele mai multe ori).
acest spectacol e despre vulnerabilitate, despre puterea de a te deschide, despre curajul de a vorbi sincer — despre ce gândești, cum privești lumea, despre excese, relații trecute sau prezente, reale sau imaginare — toate condimentate cu un strop de auto-ironie (că, dacă n-am râde, ce sens ar mai avea?).
în haosul prezentului, poezia a ajuns, cred, la cel mai înalt nivel de relevanță. poezia poate fi salvare — îți spun, am testat. poți să o ții la rece, la cald, în suflet… depinde cum e la tine.
dacă vrei să asculți și să citești poezie, îmbracă-te bine și hai.
acces pe bază de donații cu o rezervare prealabilă la rezervărihearth@gmail.com sau 0724293708.
Răzvan Omotă (n. 1995, Rășinari, Sibiu) este actor, performer, autor de texte de teatru, poet. A câștigat premiul pentru cel mai bun actor la Gala Hop – Gala Tânărului Actor în 2023, organizată de UNITER, a colaborat și colaborează cu Teatre de Stat (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, Teatrul Evreiesc de Stat, Teatrul Dramaturgilor Români sau Teatrul pentru Copii și Tineret Gong Sibiu) și independente (Teatrul Apropo, Centrul Educațional de Teatru Replika). Finalist în cadrul Campionatului Național de SpokenWords de la Sibiu 2024. A susținut mai multe lecturi sau poetry performance-uri la Strada fără nume în Timișoara, Comuna 30, Zilele Poeziei Contemporane de la Cărturești, Swords în Control Club București, Cenaclul Matca, la Transylvania International Spoken Word Festival (2023 și 2024) în Cluj-Napoca, la Covor-Plante-Poezie în București, Zilele Timișoarei 2024, Taifas Festival sau în cel mai nou performance colectiv text&dans.
ENG
poezie la rece is a performance — or a performative installation — that aims to bring poetry into independent and… cold spaces (most of the time).
this show is about vulnerability, the power to open up, the courage to speak honestly — about what you think, how you see the world, about excess, past or present relationships, real or imagined — all sprinkled with a touch of self-irony (because if we don’t laugh… what’s the point?).
in the chaos of the present, I believe poetry has reached its highest level of relevance. poetry can be salvation — trust me, I’ve tried it.
you can keep it on ice, keep it warm, keep it in your soul… depends on how it feels for you.
if you want to listen to and read poetry, bundle up and come through.
Răzvan Omotă (b. 1995, Rășinari, Sibiu) is an actor, performer, playwright, and poet. He received the Best Actor Award at the Hop Gala – Young Actor’s Gala in 2023, organized by UNITER. He has collaborated with both state theatres (Teatrul de Comedie, Teatrul Bulandra, The Jewish State Theatre, Teatrul Dramaturgilor Români, and Gong Theatre for Children and Youth in Sibiu) and independent stages (Apropo Theatre, Replika Educational Theatre Center).
Finalist in the 2024 National SpokenWords Championship in Sibiu. He has performed readings and poetry performances at Strada fără nume in Timișoara, Comuna 30, Zilele Poeziei Contemporane at Cărturești, Swords at Control Club Bucharest, Cenaclul Matca, Transylvania International Spoken Word Festival (2023 & 2024) in Cluj-Napoca, Covor-Plante-Poezie in Bucharest, Zilele Timișoarei 2024, Taifas Festival, and most recently, in the collective text & dance performance.
https://www.facebook.com/events/1628367054486285/
Arată mai mult
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
24/04/2025 19:00
Din Parfumerie{ Dramaturgie ajunge la textul invitat cu numarul 33: Femeia la 1000°C ,,Dragostea se măsoară în grade, nu în minute’’ dramatizare de Edith Negulici după romanul lui Hallgrímur
Din Parfumerie{ Dramaturgie ajunge la textul invitat cu numarul 33:
Femeia la 1000°C
,,Dragostea se măsoară în grade, nu în minute’’
dramatizare de Edith Negulici după romanul lui Hallgrímur Helgason
Traducerea: Ioana Miruna Voiculescu
Spectacol lectură cu Natalie Ester
Regia: Alina Hiristea Aldulescu
Herra Björnsson este o regină pe domeniul ei! Este imobilizată de vârstă și de boală într-un garaj din Reykjavik, Islanda, dar la venerabila vârstă de 80 de ani mentalitatea ei rămâne cea a unei învingătoare. Ce a învins? Viața însăși care i-a rezervat surprize dintre cele mai dure și întorsături de situație, dar regina Herra a învins.
„Herra supraviețuiește și își spune povestea așa cum o vede ea. Și ce poveste! – una care merită să fie citită pentru a înțelege și mai bine complexitatea celui de-al Doilea Război Mondial și pentru a te bucura de inteligența unei femei pe care nu ți-o vei putea șterge din minte.“ (Washington Post)
Aflată în compania iubitelor sale țigări și a unui laptop de pe care îi place să își lanseze în lumea de afară săgețile încărcate de umor și lipsite de orice inhibiție, Herra a hotărât să moară. Și așa cum a făcut toată viața, ea însăși pune la punct toate detaliile.
Dar înainte de marele final, ne oferă povestea vieții ei: Herra a fost mereu diferită, rebelă față de femeile din generația ei. A experimentat războiul de pe linia de front, dar a rămas o luptătoare și își duce viața așa cum vrea: după propriile reguli, explorându-și sexualitatea, călătorind în jurul lumii, luând decizii greșite, intrând în relații toxice, devenind o mamă denaturată. Herra e definiția perfectă a expresiei franțuzești „je m’en fiche”.
Personaj central memorabil și rarisim, ea își prezintă trupul decrepit, dar nu uită că este femeie și vorbește deschis despre relații, preferințe și chiar nevoi sexuale. „Nu neg că mi-ar fi plăcut să am bani și să-mi pot cumpăra un neamț tânăr exclusiv pentru plăcerea mea, să-l pun să stea aici lângă mine, pe jumătate dezbrăcat la lumina unei lumânări, și să-mi recite din Schiller (…), dar, după câte se pare, în țara noastră au interzis prostituția(…). Nu mai am decât câteva săptămâni de trăit, două cartușe de Pall Mall, un laptop și o grenadă de mână, dar nu m-am simțit niciodată mai bine.”
„Femeia la 1000°C nu este o carte pentru cei fără sânge în vene.“ (Washington Independent Review Of Books)
„Un roman ca un atac militar.“ (The Guardian)
––––––––––––––––––-
❗️DIN PARFUMERIE{DRAMATURGIE are ca scop promovarea dramaturgiei contemporane și a creatorilor de teatru români (și nu numai) indiferent de limba în care scriu sau pe care o vorbesc. Textele de teatru nu pot exista fără a fi montate, iar pentru ca ele să ajungă la regizori, secretari literari, actori, directori e nevoie ca ele să fie măcar auzite.
Astfel, textele unor dramaturgi la început de drum (și nu numai) vor deveni spectacole lectură urmate de un dialog între echipa de creație și public, fiecare împărtășind din sentimentele, emoțiile sau nedumeririle pe care le-au încercat prin întâlnirea cu textul.
Sperăm, ca acest dialog, să-i ajute pe creatori să înțeleagă mai bine atât ce își dorește publicul cât și dacă e necesar și cum ar putea să-și îmbogățească creația.
Accentul este pus pe ÎNTÂLNIREA textului/dramaturgului cu echipa de creație dar și (mai ales) cu publicul, la finalul fiecărei reprezentații existând o sesiune de întrebări și răspunsuri.
*INTRARE cu o rezervare obligatorie în prealabil în limita locurilor disponibile.
💰 donație recomandată și suport artiști: 60 ron*
💌 rezervări la: asociatiahearth@gmail.com sau 0724293708
🏡 Programul se desfășoară în Casa scriitoarei și jurnalistei Silvia Kerim și a regizorului Mircea Veroiu, un spațiu intim și inedit pentru evenimentele artistice desfășurate aici.
https://www.facebook.com/events/680570117679762/
Arată mai mult
Strada Parfumului 19, 030841 București, România
Strada Parfumului 19, 030841 București, România